Landhuis Oud Amelisweerd

 

LANDHUIS OUD AMELISWEERD
Nieuwe erfpachter: Stadsherstel Utrecht

Nieuw podium voor makers en culturele instellingen uit de stad
Opening HKU Fashion Design – 19 augustus 2021

De opening van Landhuis Oud Amelisweerd op 19 augustus komt snel dichterbij. Landhuis Oud Amelisweerd wordt een nieuw podium voor exposities op het gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis. Erfpachter Stadsherstel Utrecht, eigenaar van onder andere Gasthuis Leeuwenbergh, de Zeven Steegjes en Molenerf De Ster werkt hierin samen met Utrechtse instellingen, zoals de Hogeschool voor de Kunsten en het Centraal Museum.

HKU Fashion Design – Class of 2021
Vanaf donderdag 19 augustus presenteert HKU Fashion Design het afstudeerwerk van haar modestudenten. De tentoonstelling Class of 2021 toont een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdgeest wordt gevangen. In Landhuis Oud Amelisweerd komen deze verhalen van mode, fotografie, film en performance samen.

18e eeuws behang
Landhuis Oud Amelisweerd is van donderdag tot en met zondag geopend, van 10:00 tot 17:00uur. De vrijwilligers staan dan klaar om u rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het unieke 18e en 19e eeuws Chinees en Hollands behang.

Twee solotentoonstellingen per jaar

Het Centraal Museum Utrecht neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van Landhuis Oud Amelisweerd met de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation twee solotentoonstellingen per jaar te organiseren. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die  hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten. Komend najaar zal Landhuis Oud Amelisweerd in samenwerking met Centraal Museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars die in 2022 aan bod komen bekend worden gemaakt.

Vanaf vandaag is de website www.landhuisoudamelisweerd.nl in de lucht. Meer informatie over de eerste exposities zal de komende maanden op deze website geplaatst worden.