Landhuis Oud Amelisweerd


Het Landhuis Oud Amelisweerd is geopend, een nieuw podium voor exposities op het gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis. Erfpachter Stadsherstel Utrecht werkt hierin samen met Utrechtse instellingen, zoals de Hogeschool voor de Kunsten en het Centraal Museum.

HKU Fashion Design – Class of 2021
Vanaf donderdag 19 augustus presenteerde HKU Fashion Design het afstudeerwerk van haar modestudenten. De tentoonstelling Class of 2021 toonde een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdgeest wordt gevangen. In Landhuis Oud Amelisweerd kwamen deze verhalen van mode, fotografie, film en performance samen.

 

De tentoonstelling ‘Pannenkoek én Appeltaart?!’ over het beleven van kunst in al zijn veelzijdigheid was van donderdag 16 september tot en met zondag 10 oktober te zien. 

 

18e eeuws behang
Landhuis Oud Amelisweerd is van donderdag tot en met zondag geopend, van 10:00 tot 17:00uur. De vrijwilligers staan dan klaar om u rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het unieke 18e en 19e eeuws Chinees en Hollands behang.

Twee solotentoonstellingen per jaar

Het Centraal Museum Utrecht neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van Landhuis Oud Amelisweerd met de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation twee solotentoonstellingen per jaar te organiseren. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die  hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten. Komend najaar zal Landhuis Oud Amelisweerd in samenwerking met Centraal Museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars die in 2022 aan bod komen bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie: www.landhuisoudamelisweerd.nl.